Menu

Draagbare gasdetector OLLI

Een goede gasdetector is van vitaal belang voor de veiligheid in verschillende situaties, zoals installatiewerkzaamheden, industrieel werk en schachtinspecties. De OLLI is een uitstekend voorbeeld van een betrouwbare gecertificeerde draagbare gasdetector. Dit geavanceerde apparaat detecteert niet alleen brandbare gassen (ex) maar ook toxische gassen (ox), en geeft direct alarm bij gevaarlijke gasconcentraties. Dit zorgt voor een snelle reactie en minimale blootstelling aan gevaarlijke gassen.

Bekijk de OLLI

Draagbare Gasdetector OLLI

Wat is een gasdetector?

Een gasdetector is een meetapparaat dat ontworpen is om de aanwezigheid van specifieke gassen in de omgeving te detecteren en te meten. Zijn functie is het bewaken van de luchtkwaliteit en het vroegtijdig waarschuwen voor potentieel schadelijke of gevaarlijke concentraties van deze gassen, wat essentieel is voor industriële veiligheid en milieubescherming.

Wat meet een gasdetector?

Een gasdetector meet specifieke gassen in de omgeving om potentiële veiligheidsrisico’s te identificeren. Deze metingen omvatten doorgaans de concentratie van schadelijke gassen, zoals koolmonoxide, waterstofsulfide of brandbare dampen, en geven waarschuwingen wanneer deze niveaus de vooraf ingestelde drempels overschrijden. Een moderne gasdetectiemeter kan ook omgevingsfactoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk meten om de nauwkeurigheid van gasmetingen te verbeteren. Deze apparaten zijn van cruciaal belang in industriële, residentiële en commerciële omgevingen om de veiligheid te waarborgen en potentiële gevaren te minimaliseren.

Wat is een goede gasdetector?

Een goede gasdetector is van vitaal belang voor de veiligheid in verschillende situaties, zoals installatiewerkzaamheden, industrieel werk en schachtinspecties. De OLLI is een uitstekend voorbeeld van een betrouwbare gecertificeerde gasdetector. Dit geavanceerde apparaat detecteert niet alleen brandbare gassen (ex) maar ook toxische gassen (ox), en geeft direct alarm bij gevaarlijke gasconcentraties. Dit zorgt voor een snelle reactie en minimale blootstelling aan gevaarlijke gassen.

Wat doet zuurstoftekort bij de mens?

Gewoonlijk bevat lucht ongeveer 20,9% zuurstof per volume, wat essentieel is voor normale ademhaling bij mensen. Een teveel aan zuurstof kan echter andere materialen en brandstoffen sneller doen ontbranden en de oxidatie van de meeste stoffen versnellen. Aan de andere kant kan een tekort aan zuurstof leiden tot ademnood bij mensen, en bij zeer weinig of geen zuurstof kan dit zelfs dodelijk zijn.

 Zuurstofconcentratie Effecten
 19,5% Nodig om normaal te ademen.
 14 – 19,5% Dreigend gevaar, zoek direct een veilig heenkomen.
 12 – 14% Diepere ademhaling, verhoogde pols en slechte coördinatie.
 10 – 12% Ademhaling sneller en ondiep, duizelig, desoriëntatie en blauwe lippen.
 8 – 10% Misselijkheid, overgeven, bewusteloos en lijkwit gezicht.

Besloten ruimte

Gasdetectie in besloten ruimtes is cruciaal om potentieel gevaarlijke gasconcentraties te detecteren en werknemers te beschermen tegen de risico’s die deze met zich meedragen.

Draagbare gasdetector

Een draagbare gasdetector biedt mobiliteit en real-time waarschuwingen, waardoor hij essentieel is voor de veiligheid in uitdagende omgevingen en noodsituaties.

Gaslekdetectie

Een gaslekdetector biedt proactieve bescherming door gaslekken op te sporen en te lokaliseren, waardoor veiligheidsrisico’s verminderen.

Gasdetectie gasstations

Een gasdetector bewaakt constant lucht om gevaarlijke concentraties te detecteren, waardoor risico’s worden verminderd en veiligheid wordt gewaarborgd.

Specificaties:

  • Display: Verlicht lcd-display 128 x 64 pixels + speciale pictogrammen
  • Stroomvoorziening: Oplaadbare Li-Ion accu
  • Bedrijfstijd: Tot 50 uur (diffusie-apparaat), Tot 35 uur (pomp-apparaat)
  • Meetbereik: 0-1000 ppm methaan/propaan, 0-100% LEL methaan/propaan, optioneel: 0-5% CO2, 0-25% O2, optioneel: 0-300 ppm CO, 0-100 ppm H2S, optioneel: 0-1 bar
  • Alarm: Akoestisch, optisch en vibratie alarmsignaal
  • Bedrijfstemperatuur: -20 °C tot +50 °C
  • Bescherming: IP67
  • Certificering: ATEX-classificatie: II 2G Ex ib db IIB T4 Gb, INMETRO-classificatie: Ex db ib IIB T4 Gb
keyboard_arrow_up