Menu

Firmengebäude 1994

Historie

1989

Oprichting

Oprichting van Esders Gmbh met hoofdkantoor in Bielefeld.

1994

Verhuizing naar Haselünne

Verhuizing van het hoofdkantoor naar Haselünne. Bouw van een kantoor- en productiegebouw met een oppervlakte van ongeveer 250 m².

2000

Lancering van GasTest alpha

De verkoop lancering van de GasTest alpha als het eerste apparaat op de markt met menu-navigatie – vandaag de standaard voor apparaat bediening.

2002

Uitbreiding van het bedrijfshoofdkantoor in Haselünne

Uitbreiding van het kantoor- en productiegebouw met circa 500 m² bruikbare oppervlakte.

De bovenverdieping, oorspronkelijk ontworpen als reserve ruimte, is ook volledig bezet – slechts 12 maanden later.

2007

Esders B.V. Nederland

Oprichting van Esders B.V. in Nederland

Uitbreiding van het bedrijfshoofdkantoor in Haselünne

Verhuis naar een ander kantoor-, seminar- en productiegebouw met ongeveer 500 m² oppervlakte.

2011

Esders China Ltd. en Esders Polska

De oprichting van dochterondernemingen in China en Polen versterkt de positie van het bedrijf in de internationale zakenwereld.

2012

Opnieuw uitbreiding van het hoofdkantoor in Haselünne

Verdubbeling van de productie- en serviceruimte met circa 1.000 m² vloeroppervlak, met een investering van ongeveer € 1 miljoen.

2014

25-jarig jubilieum

In mei 2014 vierden we ons 25-jarig jubileum en organiseerden we een “Technologiedag”. Alle klanten werden uitgenodigd om een kijkje te nemen in ons bedrijf in Haselünne. Naast diverse apparaatdemonstraties en briefingssessies gaven we lezingen over actuele onderwerpen en voerden we bijzondere experimenten uit.

2015

Bedrijfsgezondheids Management (BGM)

Inleiding van bedrijfsgezondheidsmanagement.

Werknemers vormen het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Daarom streven we ernaar om onze werknemers niet alleen te ondersteunen op het gebied van werk, maar ook actief bij te dragen aan hun algehele gezondheid. In 2015 hebben we een fysiotherapeut in dienst genomen die in-house sportcursussen en rugtrainingen aanbiedt. Marion Schwaeke voert ook individuele gezondheidsconsulten uit en houdt vier dagen per week een spreekuur.

2016

CNC

Aanschaf van een eigen mechanische productiefaciliteit met CNC-productiemachines.

Met deze machines kunnen we in de toekomst zelf mechanische onderdelen, zoals frontpanelen en sensorkamers, evenals veel taster- en accessoireonderdelen produceren. Hierdoor zijn we niet langer afhankelijk van leveranciers, waardoor we flexibeler kunnen reageren op klantverzoeken en simpelweg sneller kunnen handelen.

2017

NGP-Platform

Ontwikkeling van een nieuw apparaat platform met uitgebreide mogelijkheden voor communicatie en gegevensoverdracht.

Als gevolg hiervan beschikt de nieuwe GasTest delta3 over aanzienlijk verbeterde mogelijkheden voor geautomatiseerde metingen aan gasinstallaties binnenshuis. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om huisaansluitingen te testen via externe druksensoren.

2018

Uitbouw van 800m²

Ontwikkeling van een nieuw apparaatplatform met uitgebreide mogelijkheden voor communicatie en gegevensoverdracht.

Als gevolg hiervan beschikt de nieuwe GasTest delta3 over aanzienlijk verbeterde mogelijkheden voor geautomatiseerde metingen aan gasinstallaties binnenshuis. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om huisaansluitingen te testen via externe druksensoren.

2019

30-jarige bedrijfsjubilieum

Intern bedrijfsfeest met medewerkers en buren.

We hebben een geweldig feest gehad met onze collega’s, partners en kinderen!

2020

Oprichting van Esders Pipeline Service GmbH

We breiden onze expertise, teamsterkte en diensten op het gebied van druk-, riool- en stortpijpleidingen uit. Esders Pipeline Service GmbH biedt bijvoorbeeld slangvoering voor drukleidingen, hogedrukreiniging en tv-inspecties voor riool- en stortleidingen.

2020

Oprichting van Esders Kanal-Sanierungs-Technik GmbH

Esders Kanal-Sanierungs-Technik is gespecialiseerd in rioolrenovatie en afscheiderrenovatie. Ook voor tankstations, werkplaatsen en fabrieksexploitanten bieden wij de perfecte service op het gebied van storingsbeheer bij afscheiders.

2021

Esders Brasil Ltda.

Oprichting van Esders Brasil in Rio de Janeiro

2021

High-tech assemblagemachine

Installatie van een nieuwe plaatsingslijn en aankoop van een nieuwe plaatsingsmachine in productie. Onze gloednieuwe assemblagelijn bestaat nu uit vier belangrijke elementen:
    1. Lader
    2. ASM Siplace SX1
    3. ASM DEK NeoHorizon-printer
    4. Losinstallatie
Dit betekent dat we echt goed gepositioneerd zijn voor de toekomst en werken met technologie die ook door bedrijven als Apple en Tesla wordt gebruikt.

2021

Verpakkingslijn

Aanschaf van een nieuw verpakkingssysteem en installatie van een complete verpakkingslijn

2021

Uitbreiding van ons automatisch magazijn

Nadat we in 2018 ons robotgestuurde, gecentraliseerde automatische magazijn voor het eerst in gebruik hadden genomen, moesten we het dit jaar al verdubbelen. De robots leggen dagelijks vele kilometers af.

2023

De eerste steenlegging Esders Tech Campus

Duurzame groei – We versterken ons hoofdkantoor en onze thuisbasis met de Esders Tech Campus. Het gehele bedrijfsterrein, inclusief het bedrijvenpark, wordt geherpositioneerd als centrum voor hightech, innovatie en kennisoverdracht.

Nu

keyboard_arrow_up