Menu

Slider-Tutorial

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve apparatuur die is gemaakt voor dagelijks gebruik! Daarom vinden wij het erg belangrijk dat u ze effectief en productief kunt gebruiken. Onze menunavigatie is eenvoudig en uniform, of het nu gaat om een gasdetector of een drukmeetapparaat.

Wat is een tutorial?

Om je nog meer hulp te bieden, hebben we kleine “bedieningsinstructies”, zogenaamde tutorials, opgenomen –
bijvoorbeeld in de vorm van een video of een geanimeerde afbeelding.

Stap voor stap

We leggen de meetinstrumenten of individuele menu-items in detail uit, zodat u snel en gemakkelijk aan de slag
kan. Als er daarna nog vragen of onduidelijkheden zijn, zijn wij voor technische informatie, ondersteuning en advies
natuurlijk altijd bereikbaar.

Ondersteuning waar en wanneer je maar wilt

Bekijk de filmpjes waar en wanneer het jou uitkomt, voorafgaand aan het gebruik van de apparaten, of tussendoor
op de bouwplaats. Onze uitleg en de oplossingen leiden direct naar het doel. Video’s zijn effectiever dan tekst;
wat je ziet blijft langer in je geheugen dan wat je leest.

Geräte Esders
Heeft u suggesties of ideeën voor instructievideo's?
Neem dan gerust contact met ons op.

Stap in de toekomst van volautomatische drukbeproevingen. Met Druktest max test je supersnel en eenvoudig de veiligheid van een lage druk (LD) gasleiding exact volgens de VIAG-2019 norm. En de data verstuur je vervolgens ook snel en simpel richting kantoor. Je hebt hiermee maximale efficiëntie!

Allereerst: Voor de OLLI hebben we niet langer de normale hydrofobe filtermembranen, maar de nieuwe, verbeterde EFi 1. Hiermee is het apparaat niet alleen beschermd tegen water, maar ook tegen stof. Het stoffilter beschermt ook de membranen. Om het stoffilter te vervangen, schroeven we de wartelmoer los. Hier kunt u controleren of het stoffilter bedekt is met stof. Ik kan het stoffilter afzonderlijk vervangen, moet ik ook relatief vaak doen, want hoe vaker ik het vervang, hoe beter ik de hydrofobe membranen bescherm, die erg gevoelig zijn. Vervolgens neem ik de wartelmoer en draai deze handvast.

In het hoofdmenu selecteer ik het menu-punt Bumptest. We beginnen we met de sensorstartfase waarin de sensoren met schone lucht moeten worden gespoeld. In het menu-punt bumptest wordt het apparaat gecontroleerd op: Vrije gasdoorstroming in het meetapparaat, reactiesnelheid van het meetapparaat op testgas, status van de sensoren en alarmen (optisch, akoestisch en vibratie). Stel eerst het nulpunt in. Druk daarna op start. Het apparaat toont „Sluit testgas aan“. In dit geval sluit ik bij de OLLI het 5 componenten gas aan. Testgas 5 componenten 1,65 l, 35 bar, 2,2 % CH4, 150 ppm CO, 2,5 % C2, 15 % O2, 25 ppm H2S, rest N2. Inhoud: 58 l. Pas als alle gassen van van een vinkje zijn voorzien is de bumptest geslaagd en het apparaat in gebruik worden genomen. De bumptest kan met Enter worden beëindigd. Verwijder het testgas. De bumptest is hiermee succesvol afgerond.

De dynamische drukbeproeving bespaart, ofwel tijd als er minder aanpassingstijd nodig is, of vergroot de kans op slagen van een beproeving, als de aanbevolen aanpassingstijd niet voldoende is. De dynamische drukbeproeving is een nieuw ontwikkelde, slimme functie die je optimaal ondersteunt bij je werk. Deze functie is nu beschikbaar voor onze Druktest max en de smart memo.

In onze tutorial over LTE-gegevensoverdracht legt Martin Esders uit hoe u met smart memo uw testrapport als pdf per e-mail kunt verzenden, nadat een beproeving is afgerond.

Hoe werkt de koppeling en detectie van externe sensoren? – Uitleg aan de hand van de smart memo drukmeetkoffer.

De SAFE EthanTest is een speciaal meetinstrument, dat exclusief is ontworpen en geoptimaliseerd voor de analyse van gasmonsters (voor methaan en ethaan), met 2 interne pompen en een printer.

Wat doet een gaschromatograaf? – De SAFE EthanTest en andere meetinstrumenten voor ethaananalyse bevatten een chromatografische scheidingskolom waarin het gasmonster wordt afgebroken in zijn componenten en met een vertraging wordt doorgelaten. Het kleine molecuul methaan zal als eerste de sensor bereiken en worden weergegeven. Ethaan volgt dan met enige vertraging als het om aardgas gaat. Voor het transport van het monster wordt omgevingslucht gebruikt als dragergas, dat het monster via een pomp door de kolom duwt.
Meer nuttige informatie vind je in onze blog.
Bij actieve laser-infraroodspectrometrie wordt een laserstraal (meetlaser) gericht op een te controleren installatie en wordt het teruggekaatste gedeelte van de laserstraal geëvalueerd. De aanwezigheid van methaan verandert de energie in een speciaal golflengtebereik van ongeveer 1,635 µm en dit kan worden bepaald en geëvalueerd.
Meer nuttige informatie vind je in onze blog.
Onze fakkelinstallatie en afblaasbuis voor het professioneel vullen en ledigen van gasleidingen en voor het affakkelen van aardgas. Hier ziet u hoe de fakkelinstallatie wordt opgebouwd.

In samenwerking met Erlanger Stadtwerke AG is er een geluiddemper ontwikkeld, die de geluidsemissies tijdens het affakkelen aanzienlijk vermindert.

GasCam

GasCam
De GasCam is een innovatieve ontwikkeling op het gebied van passieve gasdetectie op afstand met behulp van infrarood spectro-radiometrie. Moleculen in een gaswolk zenden e/o absorberen straling in het infrarood spectrale bereik. Op basis van de spectrale analyse van deze straling, visualiseert de GasCam de gaswolken. De detectiegrens van de GasCam ligt bij ca. 80 ppm * m en hangt af van de achtergrond en het temperatuurverschil tussen het gas en de achtergrond. Met de passieve infraroodmethode is het zelfs mogelijk om gasuittredingen te visualiseren tegen een achtergrond zonder referentie, zoals de lucht. Lekken worden gedetecteerd op een afstand van 0 tot minimaal 100 meter en meer.

Met de Esders GasCar kunnen zelfs het kleinste sporen van gas worden gedetecteerd bij het controleren van ondergrondse gasleidingen. Daarbij worden meet-, snelheid- en GPS-gegevens vastgelegd, die ook kunnen worden overgedragen naar Google Maps of Google Earth.
Meer nuttige informatie vind je in onze blog.

Bruikbare informatie

Wissenswertes_Esders-GmbH
Correct gebruik van sondes – Waarom worden verschillende sondes gebruikt voor inspectie van leidingnetwerken? Wanneer gebruik ik een sleepmat, stolpsonde of driehoekssonde? Terwijl in Duitsland en de omringende landen in het stedelijk gebied met verharde oppervlakken voornamelijk wordt gewerkt met een sleepmat, wordt in het onverharde gebied zoals weiden en velden over het algemeen de stolpsonde gebruikt. In Aziatische landen ziet de procedure er bijv. helemaal anders met de driehoekige sonde. Om duidelijk te maken welke nadelen er kunnen ontstaan bij het gebruik van driehoeks- en stolpsondes in vergelijking met een sleepmat, hebben we een test gedaan. De wind heeft een grote impact op ons meetresultaat. Een sonde moet daarom altijd precies op de grond worden geplaatst, zodat de wind zich niet kan vermengen met het ontsnappende gas en de concentratie kan “verdunnen”. In de video laten we zien hoe sterk de windinvloeden op onze meetresultaten kunnen zijn in een test die we hebben uitgevoerd op onze testbaan in Haselünne met het explosieveilige gasmeetapparaat OLLI dat meerdere bereiken heeft en de stolpsonde.
Meer nuttige informatie vind je in onze blog.

In niet-Europese landen wordt de leidingnetcontrole plaatselijk uitgevoerd door de route te lopen, waarbij alleen holtes zoals rioolafvoeren, schachten en dergelijke worden gecontroleerd op door LEL-meetinstrumenten gedetecteerde uittredingen. Pas als brandbaar gas in dergelijke holtes wordt gemeten, zal worden geprobeerd het lek te vinden. Met een ppm-resolutie is een apparaat ongeveer 50 keer gevoeliger voor het lokaliseren van gaslekken. Door gebruik te maken van ppm-meetapparatuur in combinatie met een sleepmat wordt de atmosfeer op de bodem doelgericht aangezogen en worden metingen, veroorzaakt door hinderlijke uitlaatgassen, geminimaliseerd. Hierdoor worden lekken eerder gedetecteerd.
Meer nuttige informatie vind je in onze blog.

Voor een succesvolle drukbeproeving moet een pijpleiding luchtvrij zijn. Dit kan niet altijd worden bereikt door simpelweg met water te spoelen, daarom moet er gebruik worden gemaakt van pigging. Daarbij wordt een kunststof pig die strak aansluit op de wand, met water door de pijpleiding geduwd. Door de ruimtevullende afsluiting tot aan de buiswand, wordt eventueel aanwezige lucht door de buis gedrukt en kan deze aan het andere uiteinde van de buis ontsnappen. Daar wordt ook de pig weer uit de leiding verwijderd. De buis is dan volledig gevuld met water en nagenoeg luchtvrij. De leidingsimulatie is gemaakt van doorzichtig PVC, zodat het vullen en doorspoelen om de lucht te verwijderen zichtbaar is. Aan het begin bevindt zich een stuk leiding zoals die bij een duiker loopt. In het achterste deel bevindt zich een “golvend” traject, zoals bij sleufloos leiding trekken ontstaat.

Privacy-instelling
Durch Aufruf unser Onlinepräsenzen in sozialen Netzwerken

Durch das Aufrufen unserer Onlinepräsenzen in sozialen Netzwerken werden auch dort von Ihnen personenbezogene Daten von dem jeweiligen Anbieter verarbeitet. Bitte beachten Sie, dass Sie genauen Umfang, Zweck, Rechtsgrundlage, Speicherdauer und Ihrer Rechte bzgl. dieser Verarbeitungsvorgänge Ihrer personenbezogenen Daten auch den Angaben des jeweiligen Anbieters entnehmen müssen.

Durch Einbindung von Diensten Dritter

Aufgrund der Einbindung von Diensten Dritter auf unserer Webseite könnten personenbezogene Daten von Ihnen durch den jeweiligen Anbieter verarbeitet werden. Bitte beachten Sie, dass Sie dann Umfang, Zweck, Rechtsgrundlage, Speicherdauer und Ihrer Rechte bzgl. dieser Verarbeitungsvorgänge Ihrer personenbezogenen Daten auch den Angaben des jeweiligen Anbieters entnehmen müssen.

keyboard_arrow_up