Privacy-instelling

Wij gebruiken cookies op onze website. Sommige zijn essentieel, terwijl andere ons helpen deze website en uw gebruikerservaring te verbeteren.
Accepteer alle Accepteer alleen essentiële cookies

Tutorials

Slider-Tutorial

Wij ontwikkelen en produceren innovatieve apparatuur die is gemaakt voor dagelijks gebruik! Daarom vinden wij het erg belangrijk dat u ze effectief en productief kunt gebruiken. Onze menunavigatie is eenvoudig en uniform, of het nu gaat om een gasdetector of een drukmeetapparaat.

Wat is een tutorial?

Om je nog meer hulp te bieden, hebben we kleine “bedieningsinstructies”, zogenaamde tutorials, opgenomen –
bijvoorbeeld in de vorm van een video of een geanimeerde afbeelding.

Stap voor stap

We leggen de meetinstrumenten of individuele menu-items in detail uit, zodat u snel en gemakkelijk aan de slag
kan. Als er daarna nog vragen of onduidelijkheden zijn, zijn wij voor technische informatie, ondersteuning en advies
natuurlijk altijd bereikbaar.

Ondersteuning waar en wanneer je maar wilt

Bekijk de filmpjes waar en wanneer het jou uitkomt, voorafgaand aan het gebruik van de apparaten, of tussendoor
op de bouwplaats. Onze uitleg en de oplossingen leiden direct naar het doel. Video’s zijn effectiever dan tekst;
wat je ziet blijft langer in je geheugen dan wat je leest.

Geräte-Esders
Heeft u suggesties of ideeën voor instructievideo's?
Neem dan gerust contact met ons op.

Stap in de toekomst van volautomatische drukbeproevingen. Met Druktest max test je supersnel en eenvoudig de veiligheid van een lage druk (LD) gasleiding exact volgens de VIAG-2019 norm. En de data verstuur je vervolgens ook snel en simpel richting kantoor. Je hebt hiermee maximale efficiëntie!

Allereerst: Voor de OLLI hebben we niet langer de normale hydrofobe filtermembranen, maar de nieuwe, verbeterde EFi 1. Hiermee is het apparaat niet alleen beschermd tegen water, maar ook tegen stof. Het stoffilter beschermt ook de membranen. Om het stoffilter te vervangen, schroeven we de wartelmoer los. Hier kunt u controleren of het stoffilter bedekt is met stof. Ik kan het stoffilter afzonderlijk vervangen, moet ik ook relatief vaak doen, want hoe vaker ik het vervang, hoe beter ik de hydrofobe membranen bescherm, die erg gevoelig zijn. Vervolgens neem ik de wartelmoer en draai deze handvast.

In het hoofdmenu selecteer ik het menu-punt Bumptest. We beginnen we met de sensorstartfase waarin de sensoren met schone lucht moeten worden gespoeld. In het menu-punt bumptest wordt het apparaat gecontroleerd op: Vrije gasdoorstroming in het meetapparaat, reactiesnelheid van het meetapparaat op testgas, status van de sensoren en alarmen (optisch, akoestisch en vibratie). Stel eerst het nulpunt in. Druk daarna op start. Het apparaat toont „Sluit testgas aan“. In dit geval sluit ik bij de OLLI het 5 componenten gas aan. Testgas 5 componenten 1,65 l, 35 bar, 2,2 % CH4, 150 ppm CO, 2,5 % C2, 15 % O2, 25 ppm H2S, rest N2. Inhoud: 58 l. Pas als alle gassen van van een vinkje zijn voorzien is de bumptest geslaagd en het apparaat in gebruik worden genomen. De bumptest kan met Enter worden beëindigd. Verwijder het testgas. De bumptest is hiermee succesvol afgerond.

Esders Update Tool downloaden.
Voordat u de Esders Update Tool start, sluit u de Esders Link aan via USB. Zet het apparaat aan. Breng de infraroodverbinding tussen het meetinstrument en de Link tot stand. Druk op start in de Update Tool. Na de pieptoon is de Bluetooth-verbinding tot stand gebracht tussen de Link en het meetapparaat. Het meetinstrument gaat in de datamodus. Als er een nieuwe firmwareversie beschikbaar is deze met de Update Tool installeren. Tijdens het uploaden communiceert de Link (onze datamodule) via Bluetooth met het meetapparaat. Er is geen infraroodcommunicatie vereist. Infraroodcommunicatie is alleen vereist voor de eerste koppeling van de Esders Link aan het meetapparaat. De firmware is geüpdatet. De firmware-update is met succes voltooid nadat het meetapparaat opnieuw wordt opgestart.

Bij actieve laser-infraroodspectrometrie wordt een laserstraal (meetlaser) gericht op een te controleren installatie en wordt het teruggekaatste gedeelte van de laserstraal geëvalueerd. De aanwezigheid van methaan verandert de energie in een speciaal golflengtebereik van ongeveer 1,635 µm en dit kan worden bepaald en geëvalueerd.
Meer nuttige informatie vind je in onze blog.

Met de Esders GasCar kunnen zelfs het kleinste sporen van gas worden gedetecteerd bij het controleren van ondergrondse gasleidingen. Daarbij worden meet-, snelheid- en GPS-gegevens vastgelegd, die ook kunnen worden overgedragen naar Google Maps of Google Earth.
Meer nuttige informatie vind je in onze blog.

Onze fakkelinstallatie en afblaasbuis voor het professioneel vullen en ledigen van gasleidingen en voor het affakkelen van aardgas. Hier ziet u hoe de fakkelinstallatie wordt opgebouwd.

keyboard_arrow_up shopping_cart 0