Menu

E-Scooter und Laser HUNTER- MET ONZE LASER HUNTER MODULAIRE SYSTEEM

Het modulaire systeem

De regelmatige inspectie van ondergrondse gasleidingen dient om de veiligheid van de gasvoorziening te waarborgen. Hiertoe wordt het netwerk in het kader van de prelocatie op gezette tijden bovengronds gecontroleerd. Tot nu toe werd de route grotendeels te voet afgelegd met behulp van handmeetapparatuur en de juiste sondetechnologie. Door de herziening van het DVGW-reglement G 465-1 in 2019 zijn nu ook andere vormen van bovengrondse inspectie toegestaan. Met ons modulaire systeem en het zeer gevoelige en selectieve Laser HUNTER gasdetectie- en gasmeetapparaat als hart van het systeem, bieden wij u de mogelijkheid om de pre-locatie op verschillende manieren uit te voeren en dus maximale flexibiliteit. Samen met de Esders Pi NOTE-software (GIS-oplossing) heeft u de perfecte metgezel voor een volledige documentatie en overzicht van uw leidinggegevens.

Modulares System Esders
Laser HUNTER Glockensonde nah Display

Op het gebied van prelocatie kan de Laser HUNTER worden gebruikt als het hart van ons modulaire systeem.

Het is een zeer gevoelige en selectieve gasdetector voor de systematische inspectie van ondergrondse gasleidingen. Indien gewenst kan het apparaat worden uitgerust met extra sensoren om verdere toepassingen tijdens de inspectie van het leidingnet mogelijk te maken.

Sleepmat TS14 / stolpsonde

Door te voet met een sleepmat of stolpsonde bovengronds lek te zoeken kan bijna overal gasconcentraties worden gemeten. 

De sleepmat is met een slang rechtstreeks op de Laser HUNTER aangesloten en is ideaal voor gebruik op vlakke oppervlakken. Op niet-vlakke oppervlakken is het gebruik van de stolpsonde aan te raden, want hiermee wordt aanzienlijk minder secundaire lucht aangezogen.

Esders Pi NOTE Toughpad für Gaslecksuche umgehangen eine Teppichsonde in der Hand
Gaslecksuche mit dem E-Scooter und dem Laser HUNTER von Esders

Met een elektrische step kan de Laser HUNTER met hogere snelheden flexibel worden ingezet op zowel kleine, smalle straatjes als op langere afstanden (bijv. landwegen).

Hiervoor wordt een aangepaste e-step gebruikt, waarbij een sleepmat op het frame van de e-step is gemonteerd. Voor maximale flexibiliteit aanvullend een stolpsonde worden meegenomen, om onberijdbare gebieden te controleren.

Met de auto kunnen gasleidingen op grote wegen worden gecontroleerd, als de lokale norm dit toestaat.

Voor de GasCar Laser HUNTER, is naast de Laser HUNTER een pompunit nodig voor de aanzuiging

van de gasstroom. Via sondes die aan de voorkant van het voertuig zijn gemonteerd wordt de gasstroom gevoerd naar het meetapparaat, wordt daar geëvalueerd en doorgestuurd naar een notebook met de benodigde software. Afhankelijk van de variant kan de intake en evaluatie worden uitgevoerd voor de gehele voorzijde van het voertuig of apart voor de linker- en rechterzijde van het voertuig.

Modulares System für die Gaslecksuche mit dem Auto - Gascar
Esders Gaslecksucher:in auf Quad

Quad

De quad wordt gebruikt met de Laser HUNTER in lastig begaanbaar, uitgestrekt gebied.

Net als bij de GasCar wordt de gasstroom aangezogen via de losse pompunit in combinatie met

een aan de voorzijde gemonteerd aanzuigbalk op de quad. Alle vereiste onderdelen worden zo stevig aan de quad bevestigd, dat alles vast blijft zitten tijdens de hobbelige rit.

Esders Pi NOTE

De GIS-software voor documentatie maakt het verzamelen, documenteren en analyseren van inspecties van ondergrondse gasleidingen eenvoudig. De mobile client is de Esders Pi NOTE-applicatie, die op de Toughpad of notebook wordt geïnstalleerd, die wordt gebruikt voor de controle van het leidingnetwerk. Afhankelijk van de variant van het modulaire systeem gaat de verbinding met het meetapparaat via USB of bluetooth, waardoor continue registratie van gasconcentraties mogelijk is.

Meer informatie over Esders Pi NOTE vindt u hier.

Nieuwsgierig geworden?

Onze collega’s helpen u graag verder.

Privacy-instelling
Durch Aufruf unser Onlinepräsenzen in sozialen Netzwerken

Durch das Aufrufen unserer Onlinepräsenzen in sozialen Netzwerken werden auch dort von Ihnen personenbezogene Daten von dem jeweiligen Anbieter verarbeitet. Bitte beachten Sie, dass Sie genauen Umfang, Zweck, Rechtsgrundlage, Speicherdauer und Ihrer Rechte bzgl. dieser Verarbeitungsvorgänge Ihrer personenbezogenen Daten auch den Angaben des jeweiligen Anbieters entnehmen müssen.

Durch Einbindung von Diensten Dritter

Aufgrund der Einbindung von Diensten Dritter auf unserer Webseite könnten personenbezogene Daten von Ihnen durch den jeweiligen Anbieter verarbeitet werden. Bitte beachten Sie, dass Sie dann Umfang, Zweck, Rechtsgrundlage, Speicherdauer und Ihrer Rechte bzgl. dieser Verarbeitungsvorgänge Ihrer personenbezogenen Daten auch den Angaben des jeweiligen Anbieters entnehmen müssen.

keyboard_arrow_up