Een jaar waarin de ontwikkelingen niet stil stonden. Daarom zetten we in de eerste blog van 2023 de belangrijkste ontwikkelingen van afgelopen jaar op een rijtje. Om te beginnen met de lancering van onze unieke Mini Fakkelinstallatie.

Mini affakkelinstallatie

De perfecte oplossing om bij het afblazen van methaan, het effect op het klimaat direct met 25 keer te verminderen. 

Klimaatbescherming en klimaatneutraliteit zijn waarschijnlijk de grootste uitdagingen van onze tijd. De uitstoot van broeikasgassen, zoals kooldioxide, stikstofoxiden en methaan, leiden tot opwarming van het wereldwijde klimaat. Het Europees parlement heeft als doel om de uitstoot van kooldioxide en methaanemissies terug te dringen. 

De nieuwe mini affakkelinstallatie voorkomt dat methaan wordt uitgestoten en vrijkomt in de lucht. De verbranding van methaan geeft CO2. Hiermee is het broeikaseffect 25 maal kleiner, dan bij directe emissie van methaan. Deze oplossing is dus vele malen beter voor het klimaat.  

Het uitblazen van aardgas of methaan is niet alleen milieuonvriendelijk. Het is ook gevaarlijk voor de arbeidsveiligheid omdat het gas dat vrij komt, in de omgeving kan blijven hangen. Dit zorgt voor explosiegevaar. De Mini Fakkelinstallatie zorgt ervoor dat het afblazen van methaan op een gecontroleerde en veilige manier gebeurt.

Wil je meer weten over het affakkelen van methaan neem contact met ons op via info@esders.nl of lees onze blog over methaanemissie reduceren.

Distributeur van Opgal gascamera’s

Opgal EyeCGas VOC and Getac Tablet Color

Het terugdringen van methaan en vluchtige organische stoffen is internationaal een belangrijke doelstelling. Om nog beter te kunnen ondersteunen op het gebied van gaslekdetectie en hier een nog vollediger productassortiment in aan te kunnen bieden, zijn wij in 2022 distributeur geworden van Opgal gascamera’s.

Om methaan te monitoren is “optical gas imaging” (OGI) een goede detectietechniek. Met behulp van gekoelde infraroodcamera’s worden de kleinste emissies zichtbaar gemaakt.
Naast de introductie van nieuwe producten hebben we ook bestaande producten verder doorontwikkeld.

Doorontwikkeling van bestaande producten

Om er zeker van te zijn dat het leidingnet veilig blijft en om explosies tijdens bouwwerkzaamheden te voorkomen, is het noodzakelijk om het leidingnet regelmatig te controleren op gaslekkages. Om de kleinste gasconcentraties op te sporen maken we gebruik van het bovengrondslekzoeken met behulp van onder andere de HUNTER.

Afgelopen jaar presenteerden we een doorslaggevende ontwikkeling op het gebied van leidingnetinspectie van ondergrondse gasleidingen met de premium versie van de HUNTER gasdetector; de Laser HUNTER.

Deze premium oplossing is een buitengewoon gevoelig en selectief gasdetectie-apparaat, voor de systematische inspectie van ondergrondse gasleidingen, waarbij je real-time de ethaan- en methaanconcentratie kunt bepalen. Door analyse van ethaan kan worden bepaald of de gaslekkage aardgas of biogas (gistingsgas of moerasgas) is. Maar daar blijft het niet bij. Dankzij de innovatieve lasertechnologie is het mogelijk de bodemluchtconcentratie en luchtconcentratie in de ruimte te meten en om lekken op vrij liggende leidingen in en om gebouwen te lokaliseren.

De Laser HUNTER kun je op verschillende manieren gebruiken, lopend met de sleepmat, gemobiliseerd met e-step, auto (GasCar) of quad. Het systeem op verzoek uit te breiden voor de meest voorkomende werkzaamheden bij de inspectie van leidingnetten.

Een compleet nieuwe webshop

In 2022 lanceerden we ook een compleet nieuwe webshop. Hier vind je een overzicht van al onze hoogwaardige innovatieve producten op het gebied van gaslekdetectie.

Tot zover de terugblik op afgelopen jaar. Natuurlijk blijven we ons het komend jaar ook weer actief inzetten om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor gaslekdetectie en drukmeetapparatuur. Zo dragen we bij aan het behalen de doelstellingen van het Europees parlement om methaanemissies terug te dringen.

Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen rondom gaslekdetectie en drukmeetingen, meld jezelf aan via de knop hieronder. 

Meer informatie

Natuurlijk vertellen we je graag meer over onze ontwikkelen en de producten. Wil je meer weten dan komen we graag bij je langs. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen via email: info@esders.nl of telefonisch +31 (0)13 4680 856.