Dinsdag beleefden we een buitengewoon moment van succes. In nauwe samenwerking hebben Alliander Research Center for Digital Technologies en Smart Mechatronics And RoboTics (SMART) Research Group zich ingezet voor het TechForFuture project CHARISMA (CH4 Autonomous Robotized Inspection for Sustainable MaIntenance), waarbij de Laser Hunter van Esders succes boekte in een autonome robotinspectie.
De LASS-e robot, uitgerust met de geavanceerde Laser Hunter, bewees zijn vaardigheden tijdens de test. Het detecteerde met succes lekken, dankzij innovatieve lasertechnologie die kruisinvloeden elimineert en methaan (CH4) met uiterste precisie meet. De geïmplementeerde functies, zoals het volgen van splitsingen in de gasleiding en de gassensor van Esders die naadloos integreert met Linux, bewezen hun waarde.

De Laser Hunter, met zijn modulaire systeem, biedt flexibiliteit in pre-locatie-inspanningen. Deze doorbraak betekent niet alleen het einde van arbeidsintensieve gasinspecties, maar ook een efficiënte en nauwkeurige toekomst met de Laser Hunter als pionier in gasdetectietechnologie.

Ontdek deze opmerkelijke prestatie en leer meer over hoe de Laser Hunter de nieuwe maatstaf zet in gasdetectie! En voor wie de Laser Hunter zelf wil ervaren, bekijk dit geavanceerde gasdetectieapparatuur nu in onze webshop.

Bekijk Laser Hunter