Met trots kunnen we melden dat Esders GmbH het “Zukunftsfest”-certificaat heeft ontvangen van het Nedersaksische ministerie van Economie, Arbeid, Transport en Digitalisering voor bijzonder innovatieve ideeën en de goede toepassing daarvan op het gebied van digitalisering.

Het “Zukunftsfest” vond plaats op 22 november in het oude stadhuis van Hannover en in opdracht van minister Dr. Bernd Althusmann reikte Dr. Berend Lindner, staatssecretaris op het ministerie, de prijzen uit aan 32 organisaties uit Nedersaksen.

We kregen erkenning voor ons gehele geautomatiseerde en digitale productieproces voor nieuwe meetapparatuur. Van bestelling op onze website via productie tot levering, verloopt het hele proces volledig automatisch met behulp van de op maat gemaakte bedrijfssoftware (automatisch programmeren van de geconfigureerde software in de apparaten) en ons geautomatiseerde magazijn (individuele samenstelling van koffers met apparaten en toebehoren). De conversie van de processen om de workflows te optimaliseren is op veel vlakken doorgevoerd door ons agile ontwikkelteam. De digitale transformatie is geïntegreerd in ons dagelijks werk en ondersteunt de medewerkers in verkoop en productie (via gedigitaliseerde werkstations voor handmatige montage en het picken van werkorders via het automatische magazijn) tot en met verzending. In de productie hebben we de in-house geprogrammeerde werknemersbegeleiding en onze werkstations geïntroduceerd. Om de systemen soepel te laten communiceren, moesten we een interface programmeren tussen ons ERP-systeem en het geautomatiseerde magazijn voor het automatische orderpicken.

We werken niet alleen aan het optimaliseren van onze processen, maar ook aan de ontwikkeling van intelligente meetapparatuur, want hoe intelligenter het meetinstrument, hoe eenvoudiger het dagelijkse werkproces voor de gebruiker is.

Zertifikat Zukunftsfest