Hoe functioneert het werken met GasTest delta 3 en Esders Connect (ons online platform voor apparaatbeheer en documentatie)? Wij geven een overzicht van de belangrijkste voordelen van het gebruiken van Esders Connect in de praktijk.

Meten aan gasleidingen; dichtheidsmeting, sterktebeproeving en gaslek zoeken

De GasTest delta3 is multi-inzetbaar voor metingen aan gasleidingen. Bovendien kan met externe druksensoren tot 25 bar worden beproefd. In combinatie met onze ontwikkelde online-app en het Esders Connect portaal kunt u uw meetgegevens veilig en snel versturen en opslaan.

Hoe bespaart u tijd met de nieuwe documentatiemogelijkheden?

Het documenteren van de door u uitgevoerde metingen is een belangrijk en tijdrovend proces. Meestal is er een volledige kantoor dag nodig voor het controleren, printen, archiveren en sorteren van bestanden. Met Esders Connect wordt het testrapport direct na de meting vanaf de bouwplaats verzonden, via de app. Alle andere documentatieactiviteiten kunnen vervolgens plaatsvinden in het online portaal. Daar zijn alle gegevens direct na de meting en test beschikbaar.

TOEN: Het testrapport wordt op de bouwplaats geprint en op kantoor gescand voor de administratie.

NU: De uitgevoerde meting wordt rechtstreeks vanaf de bouwplaats verzonden en alle gegevens zijn direct beschikbaar voor alle gebruikers in het online portaal en de app.

Voordelen van installaties beproeven met Esders Connect

Als gasmonteur kunt u kiezen voor de optie “aangepaste verzending”, wat wil zeggen dat de meetgegevens beschikbaar zijn om rechtstreeks in uw systeem in te lezen. Er is geen aanvullende documentatie vereist, acceptatie en facturering zijn direct mogelijk.

Of het nu gaat om lekkagemeting, metervervanging of controle van gasinstallaties, de testrapporten worden normaal pas ’s avonds gezamenlijk of aan het einde van de werkweek tijdens kantoorwerkzaamheden verstuurd. Met Esders Connect kunnen de meetgegevens direct na elke meting of test via Bluetooth naar uw app of via een interface naar uw systeem worden verzonden. Digitale gegevensoverdracht bespaart niet alleen tijd, maar maakt ook foutloze, papierloze documentatie mogelijk.

Tijdwinst door procesoptimalisatie

Gelijk nadat de meting is uitgevoerd worden de gegevens en het testrapport direct naar het online portaal gestuurd. De gegevens zijn direct in te zien door alle gebruikers.

Er kunnen bijvoorbeeld meer installaties per dag worden gecontroleerd, omdat de documentatie eenvoudig en direct is. Het is niet meer nodig om extra tijd te besteden aan het verwerken van de meetgegevens.

Een acceptatierapport kan direct worden bevestigd en de factuur kan ook direct worden opgemaakt.

Esders Connect – nieuwe functies

  • De Esders Connect app is nu ook beschikbaar voor iOS en gratis te downloaden in de Apple Store.
  • Esders Update Tool is nu geïntegreerd in de app!

Om de update-functie te vereenvoudigen en ervoor te zorgen dat uw apparaten zoveel mogelijk met de nieuwste firmware werken, is de update-tool nu geïntegreerd in de app. Telkens wanneer een verbinding tot stand wordt gebracht tussen de app en een meetapparaat, wordt gecontroleerd of er een nieuwe firmwareversie beschikbaar is voor het meetapparaat. Dit geldt ook voor een update van de gegevensvelden (MDE-configuratie) of voor aanvulling van menupunten. Deze updates zijn nu eenvoudig via de app te installeren!

  • Maak MDE-vermeldingen via QR-code/barcode!

Tot nu toe was er al de mogelijkheid om MDE-gegevens te bewerken of achteraf in te voeren en vervolgens de bijgewerkte meting te verzenden. Deze functie is uitgebreid met een QR-code/barcodescanner. De gegevens die in een code zijn opgeslagen, kunnen nu via de scanner direct naar een MDE-veld worden overgebracht. Het is ook mogelijk om meerdere MDE-items tegelijk in te vullen met behulp van een QR-code (in de juiste opmaak).