Een snellere inspectie van het gasleidingnet is nu mogelijk! De zeer gevoelige gasdetector van Esders is nu geschikt verklaard door KIWA Technology B.V. voor bovengronds lekzoeken met een loopsnelheid van 5 kilometer per uur

Bovengronds lekzoeken met een hogere loopsnelheid

Volgens NEN 7249, welke in 2020 is herzien, mag er sneller dan 3 km/h worden gelopen, wanneer is aangetoond dat bij de hogere loopsnelheid lekkages worden gedetecteerd die leiden tot een aanwijzing ter grootte van 10 ppm. De HUNTER van Esders is de eerste gasdetector die geschikt is bevonden voor bovengronds lekzoeken met een snelheid van 5 km/h.

Een hogere loopsnelheid levert u diverse voordelen op:

  • Efficiënter en sneller opsporen van gaslekken bij het bovengronds lekzoeken
  • Betere werkomstandigheden voor de lekzoeker, met een comfortabelere loopsnelheid
  • Hogere productiecapaciteit, inspecteren van meer kilometers gasleiding per dag

HUNTER – zeer gevoelige gasdetector

Deze gasdetector is ontwikkeld voor 1 doel: gasdetectie. Door speciaal geselecteerde en vochtregulerende sensoren biedt de HUNTER een ongekende reactiesnelheid en stabiliteit van meetwaarden, bij een loopsnelheid tot wel meer dan 5 km/h. Het kleinste gaslek wordt opgespoord en de gasdetector ontvangt betrouwbare en eenvoudig te interpreteren meetwaarden.

De HUNTER heeft een ingebouwde membraanpomp en oplaadbaar NiMH-accupakket. Daarnaast wordt de gasdetector met een Bluetooth-module geleverd, zodat resultaten van inspectiewerkzaamheden digitaal kunnen worden vastgelegd. Zelfs met geactiveerde Bluetooth-gegevensoverdracht is de HUNTER meer dan 10 uur aaneengesloten inzetbaar. Het gebruik van Bluetooth is ook onder zware omstandigheden tot een afstand van meer dan 2 meter gewaarborgd.

In combinatie met de Pi Note app en software wordt het afgelegde traject met de gemeten waarden gedocumenteerd en op een kaart in beeld gebracht. De gegevens kunnen daarna eenvoudig worden ingelezen in de pc voor verdere bewerking, of in bestaande GIS-systemen geïmporteerd.

Lees hier alles over de HUNTER van Esders.