Neem afscheid van papieren documentatie: met het nieuwe online portaal en de bijbehorende app “Esders Connect” besparen bedrijven in de gas- en watersector in de toekomst kostbare tijd bij het documenteren van meetgegevens. Voor sneller gegevensbeheer verzendt het systeem van Esders de testrapporten van de gasmeetapparatuur smart memo, Druktest max, OLLI en GasTest delta 3. Deze worden ofwel rechtstreeks naar het digitale platform gestuurd via de geïntegreerde lte-module of via bluetooth naar mobiele apparaten met behulp van de Esders Connect app. De papierloze meetgegevens voldoen niet alleen aan de wettelijke eisen en gegevensbescherming, maar zijn ook altijd en overal toegankelijk. Dit maakt het werk voor klanten een stuk eenvoudiger omdat er geen tijdrovende nabewerking van de data nodig is.

“Het documenteren van meetgegevens is een belangrijk maar tijdrovend proces. Met de Esders Connect-oplossing bieden we onze klanten optimale digitale ondersteuning”, zegt Bernhard Esders, Research and Development bij Esders GmbH. Van de bouwplaats naar het kantoor: het nieuwe, web-based Esders Connect-portaal maakt niet alleen snelle verzending mogelijk, maar ook een overzichtelijk beheer van de meetgegevens voor de smart memo, Druktest max, OLLI en GasTest delta3.

Omdat de drukmeetkoffer smart memo een lte-module bevat, worden de gegevens rechtstreeks naar het online portaal gestuurd. Esders’ nieuwste multifunctionele gasdetector OLLI en de GasTest delta 3 (voor metingen aan de binneninstallatie) maken gebruik van de app , die via bluetooth-verbinding de meetgegevens naar het online portaal stuurt. De gebruikers hebben de mogelijkheid om de testrapporten als pdf-bijlage per e-mail naar maximaal drie e-mailadressen te sturen.

Eenvoudig en veilig te gebruiken

Het Esders Connect-systeem kan op twee manieren worden gebruikt: via het web-gebaseerde portaal, toegankelijk via elke gangbare browser, of met de Esders Connect app, die gratis te downloaden is in de Google Playstore. Er zijn alleen kosten voor het verzenden van de metingen. Bij aankoop van onze drukmeetkoffer smart memo met lte-functie zijn 100 metingen gratis inbegrepen. Na registratie kunnen klanten met hun smartphone, tablet of pc inloggen op het online portaal en daar toegang krijgen tot de meetgegevens. De versleutelde gegevens zijn legaal en conform AVG, maar zijn dankzij de digitale transmissie ook betrouwbaarder dan handmatig verzonden waarden.

Voordelen voor de klant

Een van de voordelen van het systeem is de aanpassing van de testrapporten. Met behulp van Esders Connect kunnen klanten alle gegevens sorteren op datum, type beproeving en andere criteria. Een gps-functie met kaartweergave voor nauwkeurige lokalisatie van de testlocatie is ook in het systeem geïntegreerd. De klant beschikt altijd over de laatste versie doordat belangrijke updates automatisch worden uitgevoerd. Het Esders Connect meetdatamanagementsysteem is hiermee volledig flexibel.

Lees hier meer over Esders Connect. Of download direct de app in de Google Playstore.