Vanuit het kantoor in Nederland en de productielocatie in Duitsland, is Esders continu bezig met innovaties. Hierbij worden onze ontwikkelingen afgestemd op wat de markt in de toekomst nodig heeft. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot de introductie van het “Neue Geräteplattform”: Een nieuw apparatenplatform met uitgebreide opties voor communicatie en datatransmissie.

Gastest delta3

De GasTest delta3 heeft aanzienlijk verbeterde opties voor geautomatiseerde metingen aan interne gasinstallaties. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om te testen via externe druksensoren met diverse meetbereiken.

 • Bluetooth-functie voor snelle overdracht van de meetgegevens
 • Testprocedures uitvoerbaar volgens NEN 1078, NEN 8078, NEN-EN 15001, NPR 3378
 • Lekvolume metingen middels een massa flowcontroller
 • Automatische geïntegreerde pomp
 • Gaslek zoeken met externe, digitale handsensor met geïntegreerde kalibratie
 • Diverse opties en accessoires beschikbaar

Lees meer over GasTest delta3.

OLLI

Veelzijdige opvolger voor SIGI

Met OLLI bieden we u een explosieveilig gasmeetinstrument dat geschikt is voor 5 brandbare en toxische gassen en zuurstof, met geïntegreerde pomp en druksensor. De extreem lange bedrijfstijd en IP67 bescherming zorgen voor optimaal gebruiksgemak.

 • Explosieveilig, multi-range meetinstrument voor brandbare gassen, toxische gassen en zuurstof
 • Ergonomische en extreem robuuste kunststof behuizing
 • Bedrijfstijd tot wel 50 uur
 • Eenvoudige menunavigatie d.m.v. 2 functietoetsen en 1 entertoets, uitgebreid met een Esc/Enter toets.

Lees meer over OLLI.

Druktest max

Ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met de DruckTest 2000 NL

Druktest max is onze nieuwe digitale meetkoffer voor geautomatiseerde sterkte- en dichtheidsbeproevingen aan LD-aansluitleidingen en binnen installaties. De aansluitleiding wordt automatisch op sterktebeproevingsdruk gebracht en na de verlopen meettijd afgelaten naar de druk voor de dichtheidsbeproeving. De Druktest max volgt volledig de veiligheidswerkinstructies uit de VIAG, G-07 en G-12 en is optioneel uit te breiden met G-22 LD.

 • Volledig geautomatiseerde beproeving.
 • Automatische validatie van de meetwaarden.
 • Automatische stabilisatie
 • Opslaan en verzenden van meetdata in pdf, json en xml (geschikt voor DSP).
 • Verzenden per e-mail of via bluetooth naar eigen app of app van derden.

Lees meer over Druktest max.

smart memo

Een technische sprong in de evolutie naar nieuwe functies en mogelijkheden!

 • Smart memo vervangt de Drucktest memo en onderscheidt zich van zijn voorganger met o.a. de nieuwe smart functie “dynamische drukbeproeving”. Hiermee wordt automatisch de stabilisatietijd geoptimaliseerd tijdens het beproeven van gasleidingen. Daarnaast onderscheidt de smart memo zich door temperatuurmeting met hoge precisie, e-mailen vanuit de meetoffer met lte-gegevensoverdracht en opslag van gps-coördinaten. Smart memo is binnenkort leverbaar in Nederland met de menupunten G-22 en G-23. De meetkoffer is reeds beschikbaar met menupunt drukproef vrij externe sensor (voor metingen aan bijvoorbeeld waterleidingen).  
 • Klein en handzaam
 • Dynamische drukbeproevingen met geoptimaliseerde stabilisatietijden
 • Intelligente, koppelbare temperatuur- en druksensoren
 • Vergroot touchscreen, handtekening op display mogelijk
 • Optie voor lte-gegevensoverdracht en opslag van gps-coördinaten 
 • Geïntegreerde bluetooth
 • Verdubbelde bedrijfstijd

Lees meer over smart memo.