Menu

Brochure OLLI Tracergas ontvangen?

280050-OLLI-Tracergas-NL

Lekdetectie met formeergas

Formeergas, ook bekend als tracergas, is een essentieel hulpmiddel geworden bij het opsporen van lekken in diverse industrieën, met name in drinkwaterdistributiesystemen en HVAC-installaties. De waterstof traceergas methode, waarbij formeergas wordt gebruikt, heeft zich gevestigd als een betrouwbare en kosteneffectieve lekdetectiemethode.Met een samenstelling van 5% waterstof en 95% stikstof is formeergas veilig in gebruik en onschadelijk voor mens en milieu. Het is niet brandbaar, niet explosief en niet giftig, waardoor het ideaal is voor lekzoektoepassingen. Door zijn lage dichtheid stijgt waterstof snel op, wat het gemakkelijk detecteerbaar maakt met behulp van apparaten zoals de OLLI Tracergas lekzoeker.

De voordelen van formeergas als traceergas zijn talrijk. Het is goedkoper dan alternatieven zoals helium en vereist minimale onderhoudsinvesteringen. Bovendien kunnen lekken met een grootte van slechts 1×10-7 mbar/s (0,5 ppm) worden opgespoord, waardoor zelfs de kleinste lekkages kunnen worden geïdentificeerd. De waterstof traceergas methode biedt flexibiliteit en nauwkeurigheid bij lekdetectie. In tegenstelling tot andere methoden zoals waterbaden of druktests, is het niet beperkt door temperatuurschommelingen of de aard van het testobject. Deze methode is bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij andere methoden niet effectief zijn, zoals bij elektronica of elastische testobjecten.

In de automotive en HVAC-industrieën heeft lekzoeken met formeergas een prominente plaats ingenomen vanwege zijn verfijnde detectiemogelijkheden en veilige eigenschappen. Met verschillende varianten die geschikt zijn voor verschillende drukniveaus, biedt formeergas een veelzijdige oplossing voor diverse lekdetectiebehoeften. Kortom, formeergas als traceergas heeft zich bewezen als een moderne, efficiënte en betrouwbare methode voor lekdetectie in diverse industrieën, waarbij het zowel kosteneffectief als milieuvriendelijk is.

Toepassingen OLLI Tracergas

Multi sonde

Lekdetectie waterleidingen met formeergas

Waterleiding lekkage

Lekdetectie aan verwarmingsleidingen met formeergas

Verwarming lekkage

Zwembad lekkage

Offerte OLLI tracergas ontvangen?

Nieuwe blogposts over het gebruik van tracergas

keyboard_arrow_up