Menu

NEN-EN 805: dichtheidsbeproeving op drinkwaterleidingen

De NEN-EN 805 norm vormt een essentiële leidraad voor watervoorzieningssystemen buiten gebouwen, waaronder drinkwater- en dienstleidingen, reservoirs en bijbehorende faciliteiten. Deze norm stelt algemene eisen voor componenten en biedt richtlijnen voor installatie, tests op locatie en inbedrijfstelling. Ze zijn van toepassing op het ontwerp, de bouw, uitbreidingen en renovaties van watervoorzieningssystemen, en dit alles draagt bij aan duurzame stadsontwikkeling en de broodnodige veerkracht en aanpassing aan klimaatverandering.

Binnen deze context vormt de smart memo een geavanceerde oplossing die aan deze norm voldoet. Met zijn slimme sensoren, mogelijkheid tot volautomatische drukbeproeving en compatibiliteit met diverse externe sensoren, biedt de smart memo een geavanceerde oplossing die voldoet aan de specifieke eisen van de NEN-EN 805 norm voor watervoorzieningssystemen. Dit maakt het apparaat niet alleen een waardevol instrument voor de efficiënte uitvoering van tests, maar ook een essentieel onderdeel voor het waarborgen van de integriteit en functionaliteit van deze systemen in overeenstemming met de NEN-EN 805.

Bekijk de smart memo

Smart Memo voor dichtheidsbeproeving volgens NEN-EN 805

Beschikbare menugestuurde procedure opties

Het op dichtheid beproeven van leidingen voor distributie en transport van drinkwater.

De aanleg en beproeving van buitenriolering en afvalwatertechniek.

Beproevingsmethode voor het uitvoeren van druktesten op gasleidingen.

Menugestuurde testprocedure voor het uitvoeren van druktesten op stadsverwarmingsbuizen/warmtenetleidingen.

De smart memo

De Smart Memo is een geavanceerd drukmeetapparaat voor gas- en waterleidingen. Het maakt gebruik van slimme sensoren voor nauwkeurige temperatuurmetingen en biedt een ‘dynamische drukbeproevingsfunctie’ voor efficiëntere testen. Door zijn compatibiliteit met verschillende sensoren kunnen diverse drukbeproevingen worden uitgevoerd met slechts één apparaat. Gebruikers kunnen de functionaliteit uitbreiden door software en sensoren toe te voegen op basis van hun behoeften. Upgrades zijn eenvoudig online te downloaden en kunnen automatisch worden geïnstalleerd, wat zorgt voor flexibiliteit en gebruiksgemak.

Dichtheidsbeproeving wat is dat?

Een dichtheidsbeproeving, ook bekend als een hydrostatische test, is een procedure waarbij een object of systeem wordt getest op lekken of zwakke plekken door het onder druk te zetten met een vloeistof, meestal water. Dit wordt gedaan om te controleren of het object of systeem bestand is tegen de verwachte druk en om de integriteit ervan te waarborgen.

Product eigenschappen smart memo?

  • Klein en handzaam – half zo groot als een A4-vel
  • Dynamische drukbeproevingen met geoptimaliseerde stabilisatietijden
  • Intelligente, koppelbare temperatuur- en druksensoren
  • Vergroot display met aanraakfunctie, handtekening op display mogelijk
  • LTE-gegevensoverdracht en opslag van GPS-positiegegevens
  • Geïntegreerde bluetooth
  • Verdubbelde bedrijfstijd

Offerte aanvragen smart memo

keyboard_arrow_up