De smart memo is een veelzijdig apparaat voor het uitvoeren van druktesten. We bieden eenvoudige, menu-geleide testtestprocedures voor verschillende testprocedures in de gas-, water- en afvalwatersectoren volgens de geldende voorschriften. Alle testtestprocedures in het apparaat zijn geprogrammeerd volgens de huidige versie van de relevante voorschriften en ondersteunen de gebruiker bij het correct uitvoeren van de druktest.

Inhoudsopgave

Dankzij verbonden en digitale technologie kan voor sommige testen, met name in het gebied van druktesten, een volledig automatische testtestprocedures worden uitgevoerd, bijvoorbeeld voor testen volgens NEN 3650 en NEN-EN 805. Met behulp van het volledig automatische systeem kunnen zowel fouten bij de uitvoering van de test (bijvoorbeeld bij de drukvaltest) worden vermeden als personeelskosten op de bouwplaats worden bespaard, omdat na de voorbereiding of het starten van de test geen verdere actie van de gebruiker vereist is.

Papierloze, digitale documentatie

Voorheen konden alleen PDF-rapporten van voltooide testen worden verzonden en vervolgens worden weergegeven in het Esders Connect portaal. De smart memo kan ook worden ingesteld om het PDF-rapport automatisch te verzenden naar de in het apparaat opgeslagen e-mailadressen (menu-item parameter “Verzenden na meting AAN”) zodra de druktest is voltooid. Dit geeft de gebruiker een tijdsvoordeel, vooral in het geval van volledig geautomatiseerde testen, omdat hij/zij niet noodzakelijkerwijs ter plaatse hoeven te zijn. De e-mail kan overal worden ontvangen. De gebruiker wordt direct na voltooiing van een test geïnformeerd of de test is geslaagd of niet geslaagd.

Meetdata in Esders Connect

Bij veel testprocedures zou het nuttig zijn om relevante informatie over de huidige drukwaarde of het resultaat van de drukvaltest te verkrijgen voordat de test is voltooid, zelfs als er geen personeel ter plaatse is. Voor dit doel hebben we de functie “Live-meting” ontwikkeld in de smart memo. Hiermee kunnen de meetgegevens op regelmatige tijdstippen rechtstreeks vanuit de smart memo naar het Esders Connect portaal worden verzonden. Dit betekent dat de voortgang van een lopende meting op elk moment en vanaf elke locatie kan worden bekeken. Hiervoor is een geïntegreerde LTE-module vereist.

 

Voor elke test wordt een uitgebreid PDF-rapport met de belangrijkste testgegevens verstrekt. Naast gegevens over de gebruikte meettechniek, grafische en verwerking in tabelvorm van de meetgegevens in de verschillende fasen van de test en een evaluatie van de test, kunnen ook aanvullende gegevens door de gebruiker worden toegevoegd, zoals ordernummer, adres en handtekeningen.

Na het einde van een inspectie kan het complete PDF-rapport eenvoudig naar verschillende e-mailadressen worden verzonden. Dit werkt ofwel direct vanuit de smart memo (via een geïntegreerde LTE-module) of in combinatie met een mobiel apparaat via de Esders Connect-app. Voltooide testen en bijbehorende PDF-rapporten zijn op elk moment en vanaf elke locatie beschikbaar via het browsergebaseerde Esders Connect portaal.

Livemessung-smart-memo-am-Bildschirm-kontrollieren

Live-meting in Esders Connect

Als bijvoorbeeld een standaardprocedure volgens NEN 3650 wordt uitgevoerd op een PE-leiding met onze volledig automatische meettechnologie, bereidt de gebruiker eerst de test voor en start deze. Vervolgens is tot het einde van de test (totale duur tussen 15 en 24 uur, afhankelijk van de nominale diameter) geen verdere actie van de gebruiker vereist. De smart memo voert elke stap van de test volledig automatisch uit, inclusief afblazen van de druk na het einde van de test. Wanneer live-meting is geactiveerd, kan de voortgang van de meting op afstand op elk moment worden bekeken, bijvoorbeeld vanuit het kantoor of vanuit huis, via het Esders Connect portaal. In het geval van nachtelijke druktesten kan de verantwoordelijke medewerker na werktijd vanuit huis bijvoorbeeld de correcte voortgang van de test, het resultaat van de drukvaltest of de huidige druk in de hoofdtest controleren.

Afhankelijk van de informatie van de live-meting kan de volgende werkdag beter worden gepland, bijvoorbeeld of de leiding kan worden geïntegreerd of dat de druktest moet worden herhaald.

Wil je geen nieuwtjes meer missen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!