Met de drukmeetkoffer smart memo presenteert Esders haar nieuwe digitale drukmeetkoffer voor drukbeproevingen op gas- en waterleidingen. Het apparaat is compatibel met een groot aantal intelligente externe druksensoren en voert o.a. druktesten uit volgens de landelijk geldende normen. De drukmeetkoffer is nu leverbaar met de menupunten G-22 en G-23 voor drukbeproevingen volgens de veiligheidswerkinstructie uit VIAG en volgens NEN7244-7. Smart memo kan worden uitgerust met software en sensoren afgestemd op de individuele behoeften van de gebruiker. Updates, later benodigde functies en beproevingsmethoden kunnen eenvoudig worden geüpload. Lte-datatransmissie kan worden gebruikt om metingen per e-mail, of naar de cloud te versturen. De smart memo vervangt de meetkoffers DruckTest memo en DruckTest GT en weegt met slecht 1,2 kg de helft minder dan zijn voorgangers. 

“De smart memo is het toekomstgerichte apparaatplatform voor alle aspecten van drukbeproevingen op nieuw aangelegde pijpleidingen of voor terugkerende druktests, zoals bij drukvaten of in de industrie”. Door veel intelligente koppelbare sensoren aan te sluiten, kunnen bijvoorbeeld temperatuurverlopen parallel worden gemeten en gedocumenteerd met behulp van een externe sensoren. Met de nieuwe smart functie “dynamische drukbeproeving” wordt automatisch de stabilisatietijd geoptimaliseerd tijdens het beproeven van gasleidingen. Dit levert een aanzienlijke tijdwinst op.

Kleinere koffer, groter display

In plaats van ingebouwde sensoren, werkt de smart memo met intelligente externe sensoren die aan het apparaat zijn toegevoegd. De gebruiker wint aan flexibiliteit en tijd, want naast het gewicht en de afmetingen (de koffer past liggend op een half A4-vel) worden ook de onderhoudskosten verlaagd.

Software-updates, later benodigde functies en beproevingsmethoden kunnen worden geüpload, het apparaat hoeft hiervoor niet meer te worden opgestuurd.

Met de geïntegreerde lte-gegevensoverdracht kunnen testrapporten inclusief digitale handtekening snel en foutloos per e-mail worden verzonden of worden geüpload naar de Esders Connect cloud. Locatiegegevens kunnen via gps automatisch in het testrapport worden opgeslagen. Het afdrukken van een papieren document is ook nog steeds mogelijk via de bluetooth-interface.

De intuïtief ontworpen gebruikersinterface bestaat uit een groot touchscreen en mechanische functietoetsen. Ten opzichte van zijn voorganger is het scherm 60 procent groter en heeft bijna vijf keer zoveel pixels. Gebruikers kunnen eerdere metingen als grafiek oproepen en doorbladeren. De smart memo vervangt de Esders-meetkoffers DruckTest memo en DruckTest GT.

“Beide apparaten worden al jaren door onze klanten gebruikt. De smart memo markeert een technische sprong in de evolutie naar volledig nieuwe functies en mogelijkheden die het nieuwe drukmeetsysteem biedt en zal bieden”