Digitale drukmeetkoffer voor het beproeven van gas- en waterleidingen met tal van extra functies.

Na introductie van de smart memo voor de Duitse en Belgische markt, komt de nieuwste digitale drukmeter van Esders ook binnenkort beschikbaar voor de Nederlandse markt.

De nieuwe drukmeetkoffer smart memo biedt veel voordelen ten opzichte van zijn voorganger Drucktest memo. Door intelligentere, onderling koppelbare sensoren aan te sluiten, is het mogelijk om met hoge precisie temperaturen te meten en te documenteren met behulp van de externe grondtemperatuursensor en de contactsensor. Met de nieuwe smart functie “dynamische drukbeproeving” wordt automatisch de stabilisatietijd geoptimaliseerd tijdens het beproeven van gasleidingen.  

Door de flexibele invoer van teksten met een touchscreen kan het invoeren onmiddellijk ter plaatse worden gedaan. Dit maakt bewerking achteraf overbodig en sluit ook elke mogelijkheid tot manipulatie uit. De kleine en handzame koffer is half zo groot als een A4-vel en is daardoor bijzonder ruimtebesparend.

Smart memo voor de Nederlandse markt

De smart memo voldoet uiteraard aan de NEN-normen NEN7244 en NEN7244-7. De drukmeetkoffer is precies afgestemd op de Nederlandse markt en is leverbaar met de menupunten G-22 en G-23 voor drukbeproevingen volgens VIAG (Netbeheer Nederland). Naast de smart memo voor gas is er reeds een smart memo beschikbaar voor drukmetingen aan bijvoorbeeld waterleidingen (menupunt drukproef vrij externe sensor).

Smart Memo voor dichtheidsbeproeving volgens NEN-EN 805

 

Eenvoudige gegevensoverdracht – verbeterde connectiviteit

Met de optie lte-gps kunnen testrapporten rechtstreeks vanaf de bouwplaats worden verzonden, inclusief de gps-positie en handtekening. De smart memo maakt gebruik van een netwerkonafhankelijke datamodule om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig vanaf elke bouwplaats kunnen worden verstuurd. Met de geïntegreerde, door de gebruiker gedefinieerde gegevensinvoer, kunnen aanvullende gegevens zoals handtekening, projectnummer, monteursnaam aan de meting en het beproevingsrapport worden toegevoegd via het touchscreen. Via de bluetooth-interface kan er nog steeds een papieren document worden afgedrukt.

Dezelfde taak in minder tijd

Met onze Esders Update Tool is het mogelijk om verschillende beproevingen op de smart memo te installeren zonder het apparaat in te sturen. Hierdoor kunt u de smart memo achteraf configureren met de door u gewenste instellingen en menu-punten. Het grote voordeel voor u, is dat de upgrade volledig automatisch vanaf uw werkplek kan worden uitgevoerd.

Door meerdere onderling koppelbare sensoren aan te sluiten, is het mogelijk om met hoge precisie temperaturen te meten en te documenteren met behulp van de externe grondtemperatuursensor en de contactsensor. Dynamische drukbeproevingen maken het mogelijk om de stabilisatietijd tijdens de drukbeproeving automatisch te optimaliseren, wat u een aanzienlijke tijdwinst oplevert.

De smart memo is binnenkort ook voor Nederland leverbaar. 

SMART MEMO – KLEINER, FLEXIBELER, SMARTER!