Menu
Header-beschermde-slagkolfsonde

Veilig lekken lokaliseren met de 10 kV beschermde slagsonde

“NEN 7249 is van toepassing op het onderzoeken van ondergrondse leidingen op gaslekkage door het periodiek bovengronds gaslek zoeken volgens NEN 7244-9. Hiermee wordt bedoeld het gaslek zoeken zoals dat in het kader van het onderhoud van het gasvoorziening systeem wordt uitgevoerd.”

Zodra bij het gaslekzoeken een lek wordt gevonden, voert de netbeheerder zo snel mogelijk een reparatie uit. Eerst wordt een Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) gedaan en de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Om onnodige graafwerkzaamheden te voorkomen, moet de locatie van het lek exact worden bepaald.

Dit kan door met een explosieveilige gasconcentratiemeter de hoogste concentratie gas te zoeken. Hiervoor worden in de bodem gaten geprikt, waaruit het gas opstijgt. Hiervoor kunt u een slagsonde inzetten, ook bij een harde ondergrond.  Met de kolf wordt een slagbeweging gemaakt waarmee u de pen probleemloos de grond in slaat. Door de vele elektriciteitskabels in de bodem bestaat de kans dat u daarbij een kabel raakt. Vermijd het risico om een elektrische schok te krijgen met Esders slagsonde. Deze is namelijk 10 kV geïsoleerd. U prikt moeiteloos testgaten, waarbij de 10-kV-isolatie zorgt voor uw veiligheid.

Esders slagsonde

  • 10 kV geïsoleerd
  • Leverbaar in 2 lengtes; 128 cm en 182 cm 
  • Antislip handgreep.

Esders producten zorgen voor uw veiligheid.

Slagkolfsonde

Vraag een offerte aan:

Zodra wij uw offerteaanvraag hebben ontvangen, neemt ons verkoopteam contact met u op. 

keyboard_arrow_up