Esders B.V. | Samenwerking GOconnectIT en Esders

Volledig digitaal verwerken van afpersgegevens

Samenwerking GOconnectIT en Esders

Esders en GOconnectIT zijn een samenwerking aangegaan om een efficiënter proces te bewerkstelligen rondom het afpersen van gasleidingen. Met DSP en Synfra is het voor aannemers steeds meer van belang om rapporten en data in XML-formaat aan te leveren bij netbeheerders. Natuurlijk kun je papieren formulieren of digitale bestandjes overtypen naar een bestand in het juiste formaat, maar digitalisatie is in volle gang en onontkoombaar. Het reduceert de foutmarge naar nul.

Esders ontwikkelde een digitale meetkoffer, waarmee een monteur sterkte- en dichtheidsbeproevingen digitaal uitvoert en deze data kan doorgeven aan een app. Ook ontwierpen en maakten zij andere drukbeproevingsapparatuur. Diverse netbeheerders en grote aannemers maken gebruik van deze koffers en bij Esders zitten ze niet stil in de continue ontwikkeling hiervan vertelt Esders-directeur Rob Tukker: “De intreding van de digitalisering in onze meettechniek heeft bijgedragen aan de efficiëntie en transparantie van bedrijfsprocessen bij onze opdrachtgevers. Door het snel inspelen op de steeds complexere vraag bieden wij continue innovatieve oplossingen.”

Dit sluit goed aan bij GO MapForms (GMF) van GOconnectIT. De GMF App biedt een complete ondersteuning van het administratieve gedeelte van het werkproces met een digitale werkmap voor op kantoor en in het veld. “Met het toevoegen van deze module om afperskoffers digitaal uit te lezen, spelen wij in op een wens uit de markt om processen verder te digitaliseren en de kwaliteit van data nog meer te verbeteren,” zegt Tim Vrijsen, accountmanager van GMF. “Met deze oplossing zetten wij weer een grote stap naar het ondersteunen van het totaalproces.”

GO MapForms is gereed voor DSP en aannemers zijn hiermee klaar voor de toekomst. Bij het automatiseren van werkprocessen past ook het digitaal uitlezen van de afperskoffer. Liander is de eerste netbeheerder die het afpersrapport digitaal in XML wil ontvangen, via het DSP. Met de koppeling tussen de koffer en GMF kun je naar netbeheerders aantonen dat het om een volledig digitaal beproefde uitvoering gaat en er geen handmatige acties verricht zijn. Hierdoor is er geen controle meer nodig van een WV’er (Werk Verantwoordelijke). Met de oplossing van GOconnectIT voldoe je aan de vraag rondom DSP.

De GMF App roept de Esders App aan, welke de meetgegevens ophaalt via een Bluetooth-verbinding met de koffer. Vervolgens kan de monteur in de GMF App de aanvullende velden invullen. In de App geeft de monteur aan welke meting hij gaat doen en vervolgens verschijnen de in te vullen velden voor dit type meting en weet de app welke waarden acceptabel en afwijkend zijn. Dit maakt het zo gemakkelijk mogelijk voor monteurs en het voorkomt fouten. Een tweede meting op een nieuw moment is alleen nog nodig bij een te groot verschil tussen de begin- en einddruk. Wat niet meer voorkomt is een monteur een verkeerde waarde heeft genoteerd of een kantoormedewerker die een typefoutje maakt bij het overnemen van gegevens.

Ondertussen zijn de eerste aannemers gestart met deze functionaliteit en de komende periode sluiten steeds meer partijen hierop aan. Wilt u meer weten over de koppeling tussen de GMF App en de afperskoffer van Esders? Neem contact op met Tim Vrijsen 06 23 68 95 41 of t.vrijsen@goconnectit.nl

Over GOconnectIT

GOconnectIT heeft jarenlange ervaring in de kabel- en leidingenbranche. Dit resulteert in specialistische en innovatieve IT-oplossingen, die het onder andere mogelijk maken dat mensen ‘in het veld’ op eenvoudige wijze kwalitatief hoogwaardige geografische gegevens kunnen opnemen. Met procesverbetering en kostenbesparing als uitgangspunt, zoekt GOconnectIT daarnaast continu naar mogelijkheden om met de nieuwste technologieën een bijdrage te leveren aan het voorkomen van graafschades.

Over Esders

Esders is producent en leverancier van meetapparatuur en software voor de gas-, water- en biogasmarkt. De afgelopen 29 jaar heeft dit familiebedrijf zich gespecialiseerd op het gebied van gasdetectie, drukmeettechniek en waterleklokalisatie. Met haar producten biedt het bedrijf de basis voor veilige pijpleidingen en daarmee bescherming van de natuurlijke hulpbronnen. Esders produceert uitsluitend in Duitsland en is zowel ISO 9001 als ATEX 94/9/EG gecertificeerd. Tot de klanten behoren energiebedrijven, netbeheerders en aannemers in de gas- en watermarkt. Het bedrijf is opgericht in 1989 en telt vandaag de dag 110 medewerkers op het hoofdkantoor in Haselünne. Daarnaast heeft Esders verkoopkantoren in China, Nederland en Polen.