Esders B.V. | Nieuws | Singelview

29.10.2015 07:00

Hercertificering Kwaliteitsmanagement DIN EN ISO 9001:2008 en ATEX richtlijn 94/9 EG

"Het is bijna onmogelijk, dat bij jullie nog systeemfouten optreden". Met deze verklaring vatte Dr. Franz Eickhoff, leadauditor van Dekra Exam GmbH het hercertificeringsproces bij Esders GmbH samen.


Ook co-auditor Jörg Kiesewetter reageerde enthousiast: "de processen zijn zeer goed ingeburgerd". Twee dagen lang werd het bedrijf uitgebreid gecontroleerd op haar systematische ontwikkeling, productie, verkoop en onderhoud van meetapparaten. Het DIN EN ISO 9001 kwaliteitmanagementsysteem is inmiddels internationaal uitgegroeid tot een zeer veel gebruikte standaard voor de organisatie van industriële ondernemingen. Als fabrikant van explosieveilige meetapparatuur is Esders GmbH daarnaast verplicht te voldoen aan de normen volgens de Europese richtlijn ATEX 94/9 EG.

Het bedrijf is reeds sinds 2003 gecertificeerd. In 2014 is dochteronderneming Esders B.V. in de certificering mee opgenomen. "Onze kwaliteit heeft ook in Nederland een zeer goede reputatie. Wij hebben enorm veel voordeel van de goede organisatie in Duitsland. Daarom was het vanzelfsprekend om ook bij ons in Tilburg dit managementsysteem in te voeren" aldus Rob Tukker, directeur Esders B.V.. De processen in Nederland zijn weliswaar niet helemaal hetzelfde als bij het moederbedrijf in Duitsland, maar het voorbereiden voor de certificering gaf toch aanleiding tot enkele verbeteringen.

Bij Esders zijn Rainer Schnieders en Detlev Neumann verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagement. De directies van Haselünne en Tilburg bedanken hen voor het mogelijk maken van de hercertificering en uiteraard ook alle medewerkers die zich inzetten voor de goede kwaliteit van de producten en het bedrijf.