Esders B.V. | Nieuws | Singelview

01.06.2014 06:00

Dag van de Techniek ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan

Haselünner firma Esders geniet wereldwijde reputatie


Haselünne. Met een  „Dag van de Techniek“ heeft de firma Esders GmbH haar 25-jarig bestaan gevierd. Vele klanten hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om het bedrijf te bezoeken en kennis te nemen van het uitgebreide productengamma.  

De firma werd in 1989 opgericht als ingenieursbureau Esders GmbH, gevestigd in Bieleveld en verhuisde in 1994 naar Haselünne. Het bedrijf groeide snel dus werd de kantoor- en productieruimte uitgebreid. Tegenwoordig heeft de firma vestigingen in Nederland, Polen en China en vertegenwoordiging in Denemarken, Oostenrijk, Spanje, Italië, Noorwegen, de Tsjechië, Slowakije en Zuid-Korea. Esders levert producten voor gas- en watertechniek, drukmeting en heeft een uitgebreid scala aan software. Daarnaast worden diverse seminars aangeboden. De doelgroepen zijn energie- en waterbeheer en installatiebedrijven. Voor onderhoud en reparatie zijn er naast een service afdeling in Haselünne meerdere volledig uitgeruste servicewagens beschikbaar. Met deze wagens kan bij de klant ter plaatse mobiele service worden geboden.

Tijdens de chinese beurs Gas & Heating 2013 in Jinan, de hoofdstad van de provincie Shandong, werd onderstreept dat Esders wereldwijd een goede reputatie heeft. Bernd Esders was uitgenodigd om samen met de secretaris-generaal van de China Ga Association en hooggeplaatste vertegenwoordigers van enkele andere firma's het rode lint door te knippen voor de opening van de grootste gasbeurs van de Volksrepubliek China.  

Tijdens de Dag van de Techniek naar aanleiding van het 25-jarig bestaan werd het internationale vakpubliek een omvangrijk programma geboden. De lezingen over de interpretatie van gasmetingen, gasdetectie op afstand, biogas gasanalyse, water lekdetectie etc. gaven een goede indruk van de huidige stand van de techniek op deze gebieden.  Tijdens de rondleiding kregen de gasten een beeld van de uitgebreide productie.

Bij verschillende stands werd het gebruik van apparatuur gedemonstreerd. Op het bedrijfsterrein kon de bezoeker de verschillende mogelijkheden zien om lekkage aan gasinstallaties en bij waterleidingen snel en effectief te lokaliseren.  Er werden verschillende scenario's nagebootst, waarbij diverse lekdetectie instrumenten werden ingezet, van handheld apparaten tot een laser en speciale camera. Allemaal ontwikkeld en geperfectioneerd in de 25 jaar dat Esders bestaat.